Vrancken met KRC Genk naar Union: “Meer dan een counterploeg”

Vrancken met KRC Genk naar Union: “Meer dan een counterploeg”

10-09-2022 18:13

Momenteel staat KRC Genk tweede in de stand. Zondag brengen de Limburgers een bezoekje aan Brussel. Wouter Vrancken toont zeker respect voor tegenstander Union.

KRC Genk was deze week niet actief in Europa. Union was dat wel. De Brusselaars gingen in de Europa League winnen met 0-1 op het veld van Union Berlin. Vrancken volgde de match ook. "Het is een knappe Europese prestatie van Union deze week, wat bewijst dat ze een goede ploeg hebben", aldus de trainer van Genk op de website van zijn club.

Vorig seizoen boekte Union succes onder Felice Mazzu. Dit jaar doet de ploeg het goed onder Karel Geraerts. Wat vindt Vrancken van de tegenstander van zondag? "Ze kunnen snel omschakelen maar ze zijn zeker geen counterploeg want hebben ook heel wat kwaliteit aan de bal."

Het verschil tussen Genk en Union bedraagt momenteel drie punten. "Zoals altijd focussen we vooral op onszelf. Wij moeten vertrouwen halen uit hetgeen dat we al gedaan hebben, en zondag vol aan de bak gaan."

De selectie van Genk: Vandevoordt, Chambaere, Leysen, McKenzie, Arteaga, Carstensen, Munoz, Didden, Cuesta, Preciado, Heynen, Castro, Tresor, Hrosovsky, Galarza, El Khannouss, Samatta, Onuachu, Paintsil, Nemeth