Zirkzee kent nieuwe trainer bij Bologna: Thiago Motta neemt het roer over

Zirkzee kent nieuwe trainer bij Bologna: Thiago Motta neemt het roer over

10-09-2022 12:32

Thiago Motta is de nieuwe trainer van Bologna, meldt directeur Claudio Fenucci tijdens een persconferentie geciteerd door Gianluca Di Marzio. Motta is de opvolger van de in september ontslagen trainer Sinisa Mihajlovic.

Fenucci nam geen blad voor de mond tijdens de persconferentie en liet al aan de pers weten dat Motta de nieuwe coach zou worden. "Ik wilde aan jullie allen vertellen dat de coach van ons eerste elftal Thiago Motta wordt. Hij zal maandag starten. We zijn nog bezig met de allerlaatste contractuele details, maar ik kan wel zeggen dat het inmiddels officieel is." Succestrainer Claudio Ranieri was ook in beeld als nieuwe coach bij Bologna, maar Motta had volgens Fenucci een beter profiel.

Motta begon zijn loopbaan als trainer bij het Onder 19-elftal van Paris Saint-Germain, de club waar hij als laatst actief was als speler. In 2019 keerde hij terug naar Italië om Genoa en daarna Spezia onder zijn hoede te nemen. Bij laatstgenoemde club ging Motta in de zomer weg. Als speler maakte de middenvelder veel indruk, voornamelijk tijdens zijn dienstverbanden bij Internazionale en PSG.

Motta wordt dus de opvolger van de ontslagen Mihajlovic. De geprezen oefenmeester moest na een dramatische competitiestart het veld ruimen bij Bologna. Mihajlovic maakte in het begin van zijn dienstverband veel indruk met goede resultaten, maar daarna werd er leukemie geconstateerd bij de Serviër.