Standard breekt met de vloek van Stayen en wint eindelijk nog eens bij STVV

09-09-2022 22:37
30

Het is gebeurd! Standard heeft eindelijk nog eens kunnen winnen op het veld van STVV. Op Stayen haalden de Rouches het met 1-2. Standard nadert in de stand voorlopig op drie punten van Club Brugge en KRC Genk. Die twee ploegen komen later deze speeldag nog in actie.

Het was van 2007 geleden dat Standard nog eens kon winnen bij STVV, maar daar kwam dus vrijdag verandering in. Het duurde evenwel een tijdje voor we op Stayen opwinding kregen. Na 23 minuten hopte Standard na een actie tussen Al-Dakhil en Dewaele op een strafschop, maar de VAR en Boucaut gingen niet mee in dat verhaal.

Standard had geen strafschop nodig om op voorsprong te komen. Na balverlies van Al-Dakhil zette Amallah zich goed door en bediende Dragus, die voor de 0-1 zorgde. Vlak voor de rust mocht Standard nog eens juichen. Leistner kreeg achter de bal niet goed weg en toen Raskin het leer opnieuw voor doel bracht, verschalkte Leistner zijn eigen doelman.

In de tweede helft was het opnieuw lang wachter voor er wat vlam in de pan kwam. Op het uur maakte Bokadi hands in de eigen zestien. Pas na een tussenkomst van de VAR legde Boucaut de bal op de stip. Brüls zorgde voor de 1-2, maar verder kwam de thuisploeg niet. Standard boekte zo zijn derde overwinning op rij en is klaar om volgende week zondag Club Brugge te ontvangen.