'Barcelona niet blij met Atlético Madrid-tactiek & eist nu al geld voor Griezmann'

'Barcelona niet blij met Atlético Madrid-tactiek & eist nu al geld voor Griezmann'

09-09-2022 09:14
2

FC Barcelona en Atlético Madrid liggen met elkaar in de clinch. De Madrilenen willen een optie tot koop op Antoine Griezmann niet lichten, terwijl Barcelona stelt dat dit contractueel verplicht is vastgesteld.

Barcelona beraadt zich daarom op een rechtszaak, melden diverse Spaanse media, waaronder Cadena SER. Atlético lijkt een loopje met de Catalanen te nemen. Wanneer Griezmann bij Los Colchoneros gemiddeld meer dan dertig minuten speelt, is de club verplicht de koopoptie van veertig miljoen euro te lichten. Tegen FC Porto viel de Fransman, niet voor het eerst dit seizoen, vlak na de zestigste minuut in.

Volgens Barcelona is het huurcontract anders opgesteld. De Catalaanse clubleiding is er zeker van dat Griezmann niet voor twee, maar één jaar is verhuurd aan Atlético. Er zou een verplichte koopoptie zijn voor de hoofdstedelingen, als de aanvaller het voorbije seizoen meer dan de helft van de wedstrijden zou spelen. Griezmann kwam het afgelopen seizoen in ongeveer tachtig procent van de duels in actie.

Intussen heeft Barcelona de juridische afdeling van de club aan het werk gezet. Barça ziet Griezmann als eigendom van Atlético. Volgens Barcelona heeft Atlético al aan de voorwaarden voldaan, waardoor het niet uitmaakt in welke minuut Griezmann invalt. De voorwaarden zouden alleen gelden in het eerste jaar van het verhuur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie