Cristiano Ronaldo debuteert op 37-jarige leeftijd in Europa League

Cristiano Ronaldo debuteert op 37-jarige leeftijd in Europa League

08-09-2022 20:55
1

Cristiano Ronaldo maakt op 37-jarige leeftijd zijn debuut in de Europa League. Manchester United-manager Erik ten Hag heeft een basisplaats ingeruimd voor de Portugese ster.

Ronaldo speelde tot dusver namens United, Real Madrid en Juventus alleen in de Champions League, maar donderdag verschijnt hij aan de aftrap in het Europa League-duel met Real Sociedad. Hij vormt een voorhoede met Anthony Elanga én Antony. De Braziliaanse ex-Ajacied beleefde afgelopen weekend een droomdebuut door te scoren tegen Arsenal (3-1).

Ten Hag gunt Lisandro Martínez rust. Harry Maguire krijgt een kans in het tweede clubtoernooi van Europa. Tyrell Malacia behoudt wel zijn plek. Donny van de Beek zit opvallend genoeg helemaal niet bij de wedstrijdselectie. Casemiro staat op het middenveld naast Fred en Christian Eriksen.

Na een moeizame start heeft Ten Hag de wind in de zeilen bij Manchester United. Voorafgaand aan het duel op Old Trafford zal een minuut stilte in acht worden genomen vanwege het overlijden van koningin Elizabeth.

Opstelling Manchester United: De Gea, Dalot, Maguire, Lindelöf, Malacia, Fred, Casemiro, Eriksen, Antony, Ronaldo, Elanga