Nieuwkomer eerlijk bij Union: Financieel niet wat ik verwacht had

Nieuwkomer eerlijk bij Union: "Financieel niet wat ik verwacht had"

08-09-2022 13:16
7

Union speelt donderdag in de Europa League tegen het Union uit Berlijn. Met José Rodriguez (27) hebben ze sinds dit seizoen een ex-speler van Real Madrid in huis. Rodriguez moet toegeven dat hij lang heeft getwijfeld over het aanbod van Union. 

"Ik hoorde voor het eerst van het aanbod van Union via mijn makelaar", aldus Rodriguez bij Het Laatste Nieuws. "'Dat was financieel niet meteen wat ik verwacht had. Ik dacht te stoppen met werken met mijn makelaar", lacht de Spanjaard.

Toch raakte Rodriguez nog overtuigd. "Chris O'Loughlin (directeur van Union, red.) drong aan om eens een thuiswedstrijd bij te wonen. Ik ging kijken tegen Charleroi, en zag de sfeer, de energie, de ploeg. Mijn hele idee veranderde. Ik had meteen zin om te komen en dacht niet meer aan het geld. Ik wil proberen de titel te winnen en een goed figuur te slaan in Europa."

Ervaring is alvast geen probleem voor Rodriguez, want hij speelde al 21 wedstrijden op het Europese toneel. Vorig seizoen speelde hij met Maccabi Haifa zelfs nog tegen Union Berlin in de groepsfase van de Conference League. Maccabi verloor wel beide wedstrijden.