'Costa (ex-Chelsea) keert terug naar de Premier League, maar geen vergunning'

'Costa (ex-Chelsea) keert terug naar de Premier League, maar geen vergunning'

06-09-2022 14:45
7

Diego Costa keert terug naar de Premier League en zal aan de slag gaan bij Wolverhampton Wanderers. Er zit wel een haar in de boter voor die transfer. Costa is namelijk in een juridisch gevecht beland.

Vooralsnog krijgt Costa zijn werkvergunning niet rond, waardoor zijn terugkeer in de Engelanduitblijft, zo wist The Athletic. Wolverhampton wil de clubloze spits inlijven, doordat zomeraanwinst Sasa Kalajdzic een zware knieblessure opliep. Van een commissie heeft Costa te horen gekregen dat hij niet in aanmerking komt voor een werkvergunning. Wolverhampton gaat hier niet mee akkoord en hebben beroep aangetekend.

Costa kwam in het verleden al uit in de Premier League, bij Chelsea. De spits ruilde in 2014 Atlético Madrid in voor The Blues, waar hij vier jaar later op een nogal ongelukkige manier vertrok. Per sms kreeg Costa te horen dat toenmalig manager Antonio Conte hem niet meer nodig had. Via wederom Atlético Madrid belandde hij bij Atlético Mineiro. Sinds begin dit jaar zit de Braziliaan zonder club.