KAA Gent was echt indrukwekkend op dreef tegen Anderlecht

"KAA Gent was echt indrukwekkend op dreef tegen Anderlecht"

06-09-2022 12:29
7

KAA Gent speelt donderdag in de Conference League tegen Molde FK. Ex-speler Petter Rudi (48) werkt inmiddels als scout van Molde en heeft KAA Gent dan ook verschillende keren bekeken. 

"Als scout kijk ik veel matchen, maar de Belgische competitie volg ik niet meer op de voet", geeft hij eerlijk toe bij Het Nieuwsblad. "Ik zag AA Gent nu drie duels aan het werk, waarvan eentje op tv. Gent was echt indrukwekkend op dreef in Anderlecht en ik merk dat het Belgische voetbal sterk geëvolueerd is. Heel veel ploegen lijken zeer competitief te zijn en er is volgens mij nu veel meer geld aanwezig in de Belgische competitie.”

Toch hoopt Rudi op een stunt in de Conference League. “Vorig seizoen beleefde Bodø/Glimt een sprookje in Europa, maar volgens mij kan Molde ook verrassen. We versloegen Bodø/Glimt het voorbije weekend nog en staan niet toevallig aan de leiding. We zijn al over halfweg en hebben een mooie voorsprong. Nu willen we all the way gaan."

Rudi speelde in 1996 zes wedstrijden voor KAA Gent. In het seizoen 2006-2007 keerde hij nog terug en speelde hij twaalf wedstrijden.