Simeone reageert met knipoog op situatie Griezmann: Liever half uur goed spelen

Simeone reageert met knipoog op situatie Griezmann: "Liever half uur goed spelen"

03-09-2022 10:09
1

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone heeft zich kort uitgelaten over Antoine Griezmann. De Franse spits speelt per wedstrijd ongeveer dertig minuten en dat heeft te maken met een clausule in zijn contract. Atlético doet er alles aan om die clausule niet te activeren.

Griezmann kwam in de eerste drie speelrondes slechts dertig minuten per wedstrijd in actie. Dat is geen toeval: als de Fransman meer dan de helft van zijn mogelijke speeltijd in actie komt, moet Atlético de spits permanent inlijven voor veertig miljoen euro van het noodlijdende FC Barcelona. Simeone heeft daar geen zin in en doet er alles aan om zijn club voor een dergelijke deal te behoeden. 

"Jullie kennen me nu al tien jaar. Ik ben een echte clubman en dat zal ik altijd blijven", zei Simeone tegenover MARCA. "Het is beter om dertig minuten goed te spelen dan zestig minuten slecht", voegde hij met een knipoog toe. Atlético staat zaterdag tegenover Real Sociedad en Griezmann zal naar alle waarschijnlijkheid niet langer dan een half uur in actie komen. Griezmann bezorgde Simeone afgelopen maandag nog de winst door het enige doelpunt te maken tegen Valencia. 

Atlético wil graag opnieuw onderhandelen met Barcelona over de contractsituatie van Griezmann en hoopt met deze handelswijze de druk op te voeren. Door het hoge salarishuis zijn er ook bij Los Colchoneros de nodige financiële problemen.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie