KAA Gent wint met het kleinste verschil op RSC Anderlecht na strafschopdoelpunt

01-09-2022 22:22 Laatste update: 22:26
81

KAA Gent is gaan winnen op RSC Anderlecht. In het Lotto Park werd het 0-1 dankzij een strafschopdoelpunt van Hugo Cuypers.

KAA Gent begon het best aan de wedstrijd. Hong kon zich doorzetten op de counter, maar Van Crombrugge was alert. Toch een eerste waarschuwing voor RSC Anderlecht. Paars-wit probeerde daaropvolgend te antwoorden, maar de pogingen werden voorlopig in de kiem gesmoord.

Na het kwartier kwam KAA Gent dan goed weg. Delcroix trof de paal, pech voor RSCA. De wedstrijd was nog niet onmiddellijk om het warm van te krijgen, maar soms waren er toch enkele versnellingen. Zo ook na het halfuur: Eerst trapte Odjidja gevaarlijk naast, nadien antwoordde Murillo met een schot dat ook net naast ging.

Net voor de rust nog even opwinding: Depoitre scoorde, maar Hjulsager die de assist gaf stond buitenspel. 0-0 bij de rust na een gezapige eerste helft.

Tweede helft
Ook in de tweede helft was het even wachten op echt doelgevaar. De buffalo’s hadden net voor het uur een goede kans. Hjulsager dwong Van Crombrugge tot een hele goede redding. Tien minuten later kwam Refaelov dan voor Roef, hij mistte zijn lobje volledig, opnieuw een kans de nek omgewrongen.

Even later kreeg KAA Gent dan een strafschop na een VAR-ingreep. Cuypers ramde de bal in de netten: 0-1. De voorsprong zette Gent in een zetel, het wachtte rustig af. Op een slotoffensief van RSCA bleef het echter wel wachten. KAA Gent haalde veel tempo uit de wedstrijd. Tot echte dreiging kwam het niet meer. Gent speelde de wedstrijd rustig uit en laat RSCA achter met een nederlaag.

KAA Gent laat paars-wit achter zich. De buffalo's staan nu vijfde met 11 op 18, RSCA zevende met 9 op 18.