STVV verhit derby tegen KRC Genk op aparte manier: ‘Op naar smurfenland’

STVV verhit derby tegen KRC Genk op aparte manier: ‘Op naar smurfenland’

30-08-2022 13:54 Laatste update: 13:58
8

Zaterdag staat de Limburgse derby tussen KRC Genk en STVV op het programma. In de aanloop naar die wedstrijd publiceerde de Haspengouwse club een aparte nieuwsbrief gericht aan haar supporters.

De nieuwsbrief - met titel: ‘Op naar smurfenland’ - werd gestuurd vanuit de club en bevatte een paar opmerkelijke passages. Zo kon de auteur het blijkbaar niet over zijn hart krijgen om de naam ‘Genk’ voluit te schrijven: ‘Als supporters kijken we natuurlijk uit naar wedstrijden tegen Club Brugge, Anderlecht, Standard, … Maar uiteindelijk is er maar één echte match van het jaar: die tegen G*nk.’

Ook was er een poging om wat humor in de nieuwsbrief te laten sluipen. ‘Aanstaande zaterdag trekken we naar het Fenix-stadion, euh de Cegeka-arena, of hoe dat stadion tegenwoordig ook mag noemen’, lazen we. 

De eigenlijke insteek was om de supporters warm te maken om de wedstrijd - die 43 kilometer verderop gespeeld wordt - in Sint-Truiden op een groot scherm te volgen. Bij winst volgt er dan een groot feest met spelers en staff. ‘Als klap op de vuurpijl zakken onze spelers af naar Stayen na afloop van de match, mocht STVV de stunt van vorig jaar kunnen overdoen … Fingers crossed.’

Beladen
De derby is altijd wel zwaar beladen. Afgelopen weekend trok Gianni Bruno bijvoorbeeld een T-shirt aan met daarop het geschrift 'f*ck Genk'. Door de jaren heen werden er ook reeds verschillende vlaggen van elkaar gestolen, en werden er bussen bekogeld. 

Image from Gyazo

Nieuws

Update

T-shirt ipv t-shirt