Haller (BVB) maakt zich klaar voor rentree: 'Dankzij hen sta ik snel op het veld'

Haller (BVB) maakt zich klaar voor rentree: 'Dankzij hen sta ik snel op het veld'

30-08-2022 12:58
1

Het gaat goed met Sébastien Haller. Bij de Borussia Dortmund-spits werd tijdens de medische keuring een tumor ontdekt, die later kwaadaardig bleek. Haller heeft er vertrouwen in dat hij snel weer op het trainingsveld staat.

Haller maakte voor 31 miljoen euro de overstap van Ajax naar Dortmund. Al snel ging het fout. "Toen ik tekende bij Dortmund voelde ik me prima, maar ineens voelde ik me niet helemaal fit. Ik had last van mijn buik. Vanaf dat moment ging het heel snel", zegt hij in gesprek met ESPN. De Ivoriaan kreeg de diagnose teelbalkanker. Hij had geluk dat het in een vroeg stadium ontdekt werd, al was dat niet hetgeen waar hij als eerst aan dacht. "Eerst dacht ik: kom op, ik ben hier tien dagen en ik kan niet eens spelen voor m'n nieuwe club."

"Ik dacht eerst vooral aan de club. Nu lijkt het alsof het geen goede deal is voor hen, maar je weet ook dat je er niets aan kan doen. Je kunt het niet voorkomen", aldus een openhartige Haller, die het zwaar vond zijn familie het slechte nieuws te brengen. "Mijn vrouw was in shock, maar ze weet er goed mee om te gaan. Voor m'n moeder was het anders. Moeders zijn moeders. Ik belde mijn broer en zus om te vragen voor haar klaar te staan zodat ze zich oké voelt en er niet alleen voor staat."

Haller benadrukt dat hij er niet alleen voor staat. De spits is dankbaar voor alle steun. "Dat gaf extra motivatie. Vanaf de eerste dag dat ik thuiskwam, ben ik gaan trainen en nu zit ik op hetzelfde niveau als een paar maanden terug. Dat is een goed teken. Ik wil dan ook iedereen bedanken en zeggen dat ik me goed voel. Ik wil ook graag meegeven dat mensen zich vroeg moeten laten checken." Haller spreekt een bijzonder woord van dank uit aan Dortmund en zijn aanhang. "Dankzij hen sta ik snel weer op het veld."