UPDATE: 'Seck legt donderdag zijn medische proeven af bij Israëlische CL-ploeg'

UPDATE: 'Seck legt donderdag zijn medische proeven af bij Israëlische CL-ploeg'

29-08-2022 23:16 Laatste update: 31-08-2022 16:44
6

Het is al even windstil rond Abdoulaye Seck, van wie het sinds de overname van Mark van Bommel duidelijk is dat zijn verhaal bij Royal Antwerp FC geschreven is. Nu heeft de krachtige mandekker dan toch zijn transfer beet. Zijn bestemming wordt zowaar een club die ... Champions League speelt!

Maccabi Haifa staat namelijk op het punt om zich te versterken met Seck. De Senegalees heeft al een persoonlijke overeenkomst gevonden met de Israëli's en normaal gezien zou er geen kink in de kabel meer komen met Antwerp, schrijft Het NieuwsbladThe Great Old is hem immers liever kwijt dan rijk. Op financieel vlak doet het sowieso een zaakje, aangezien het zelf slechts 25.000 euro op tafel legde om Seck in te lijven.

Na vier jaar op de Bosuil komt er dus een einde aan zijn tijdperk daar. Uiteindelijk klokt Seck af op net geen honderd wedstrijden, waarin hij vooral opviel met zijn fysieke oerkracht. Bij Maccabi Haifa wacht nu een avontuur op het kampioenenbal. De Israëlische landskampioen overleefde de voorrondes en werd uitgeloot in een fraaie groep met Paris Saint-Germain, Juventus en Benfica.

Update 31/8Gazet van Antwerpen weet dat de transfer van Seck zich stilaan in een afrondende fase bevindt. De Senegalees neemt deze woensdagavond het vliegtuig naar Israël, waar Maccabi Haifa hem er dolgraag bij wil. Donderdag staan er vervolgens medische testen op het programma. Wanneer daar niets verontrustends uit naar voren komt, staat niets een transfer nog in de weg. Antwerp hoeft zich overigens niet per se te haasten: in Israël is de zomermercato nog geopend tot 22 september.