Oud-Heverlee Leuven in het slot voorbij Oostende en blijft in het spoor van Genk

Oud-Heverlee Leuven in het slot voorbij Oostende en blijft in het spoor van Genk

27-08-2022 20:09
6

Oud-Heverlee Leuven heeft de smaak van het winnen dit seizoen goed te pakken. Zaterdag legde het KV Oostende over de knie. Vlot kwam de zege niet tot stand, maar het won wel met 2-1 van de Kustploeg. 

Na de 1-3 zege tegen Standard had Brys weinig reden om veel aan zijn ploeg te veranderen. De trainer van OHL moest noodgedwongen wel één wissel doorvoeren. Nieuwkomer Gonzalez verving voorin de geschorste Nsingi. Bij Oostende ontbrak Dewaele door ziekte. Atanga verdween om tactische redenen uit de basis. Rocha en Hornby mochten starten van Vanderhaeghe.

Oostende vroeg voor de rust
Na amper vijf minuten spelen bedankte Hornby al voor het vertrouwen. Doelman Cojocaru greep na een poging van de bezoekers onvoldoende goed. In de herneming profiteerde Horby en tikte simpel de 0-1 tegen de touwen. Een droomstart voor de bezoekers.

OHL moest meteen achtervolgen en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Nieuwkomer Gonzalez wilde iets te graag zelf scoren, maar kwam niet verder dan de vuisten van Hubert. Tamari hoopte tevergeefs op een strafschop en bleef enkel met geel achter voor een schwalbe. Ricca zag dan weer een inzet gekeerd worden op de lijn. Oostende loerde vooral op de counter en kwam door Bätzner bijna op 0-2. Die geraakte evenwel niet verder dan de paal.

OHL vroeg na de rust
Dat de 0-2 uitbleef zou Oostende in de tweede helft zuur opbreken. In tegenstelling tot de eerste helft wist de thuisploeg vroeg te scoren. Gonzalez liet Sweet Caroline klinken op Den Dreef met zijn eerste voor OHL. De 1-1 legde de match lang lam. Beide ploegen wisten niet waarvoor kiezen, een punt vasthouden of voor de zege gaan. Uiteindelijk bleven de drie punten in Leuven. Invaller Holzhauser pakte uit met een lekker balletje tot bij Maertens, die de 2-1 eindstand op het bord zette.

Een verdienstelijk Oostende bleef achter met lege handen. De teller van Oostende blijft op zes punten staan. OHL blijft bovenin meedoen. Het telt nu twaalf punten. Dan zijn er slechts drie minder dan KRC Genk. De leider won eerder op zaterdag van Seraing.