Advocaat krijgt geen belletjes voor nieuwe klus: 'Leuke clubs mogen altijd bellen'

27 augustus om 12:45

Het is erg stil rond nieuwe uitdagingen voor Dick Advocaat, maar mocht er een leuk land of een mooie club hem bellen dan staat hij zeker nog open voor een nieuw avontuur. Dat meldt de 74-jarige voormalige bondscoach van de Rode Duivels aan tafel bij Veronica Offside.

"Nou het is erg stil op het moment", geeft Advocaat toe als hem gevraagd wordt naar potentiële nieuwe trainersklussen. "Ik word niet veel meer gebeld nee. Ik hoef toch ook niet altijd overal ja op te zeggen. Ik zeg alleen ja als het leuk is. Dus leuke landen of clubs mogen wat mij betreft zeker nog bellen." Advocaat was voor het laatst werkzaam in een functie als adviseur bij FC Utrecht. Hier stopte hij in juli.

Advocaat heeft in 35 jaar een zeer indrukwekkende loopbaan opgebouwd als trainer en adviseur bij verschillende clubs en landen. Zo is hij meerdere keren bondscoach van het Nederlands elftal geweest en had hij clubs als Feyenoord, Fenerbahce en Zenit Sint-Petersburg onder zijn hoede. Als trainer werd hij een keer kampioen van de Eredivisie, met PSV in 1997. En hij won in 2008 de UEFA Cup met Zenit Sint-Petersburg. 

Onlangs werd bekend dat Advocaat ook een kleine rol gaat krijgen bij het VVV-Venlo van trainer Rick Kruys. De ervaren trainer zal niet direct betrokken zijn bij de trainingen en wedstrijden, maar hij fungeert als klankbord voor Kruys. Voor hem is het zijn eerste klus als zelfstandig hoofdtrainer in het betaald voetbal.