Ooit 4 duels bij Gent, nu kapitein bij Europese tegenstander: “Geweldige loting

Ooit 4 duels bij Gent, nu kapitein bij Europese tegenstander: “Geweldige loting"

26-08-2022 19:00
2

Donderdagmiddag leerde KAA Gent zijn tegenstanders in de groepsfase van de Conference League kennen. De Buffalo's spelen onder meer tegen Djurgårdens IF. Bij de Zweedse ploeg is Magnus Eriksson de aanvoerder. De middenvelder is een oude bekende van Gent.

Eriksson speelde immers ooit vier duels voor Gent. In de zomer van 2012 kwam de middenvelder bij de Buffalo's terecht. De transfer werd evenwel geen succes. Hij kwam met hoge verwachtingen over van Åtvidabergs FF, maar bleek niet te passen in de plannen van Bob Peeters. In januari 2013 liet Eriksson Gent alweer achter zich om aan de slag te gaan bij Malmö FF.

Nu vele jaren later speelt Eriksson voor Djurgårdens IF en schopte hij het daar tot kapitein. Nu keert hij even terug naar zijn oude ploeg. "Een geweldige loting", stelt Eriksson op de site van Djurgårdens. De twee andere ploegen in de groep zijn Molde FK en Shamrock Rovers. "De loting is op sportief vlak leuk en het is mooi om terug te keren naar een gekende stad, waar ik eerder speelde."