Jong KAA Gent haalt uit, Zébra Elites wint van Young Reds en Waalse clubs boven

Jong KAA Gent haalt uit, Zébra Elites wint van Young Reds en Waalse clubs boven

25-08-2022 09:00
12

In Eerste Nationale, of zoals de meeste voetballiefhebbers het ook wel kennen ‘derde klasse’, is speeldag 2 woensdag afgerond. Na die speeldag concluderen we dat de Waalse clubs de beste start namen en dat het een erg lang seizoen wordt voor Mandel United.

Ook in Eerste Nationale treden er dit seizoen beloften teams aan. Jong KAA Gent won met 0-4 bij KVK Tienen en pakt zo vier op zes. OH Leuven U23 kon na een overwinning op de openingsspeeldag geen nieuwe driepunter pakken. Leuven verloor met 3-0 van Patro Eisden.

Op speeldag 2 stond er ook het duel tussen Young Reds en Zébra Elites, ofwel de beloften van Antwerp tegen die van Sporting Charleroi, op het programma. De jonge zebra’s wonnen met 0-1. Daardoor blijven de Young Reds met nul punten achter, Zébra Elites tellen er vier.

Het meest opvallende resultaat van de speeldag: RFC Luik 9-0 Mandel United. Voor Mandel is het de tweede bolwassing in twee matchen nadat het op speeldag 1 met 0-8 verloor van Olympic Charleroi.

De fiere leider na twee speeldagen is Olympic Charleroi dat met voorsprong het beste doelpuntensaldo (+11) heeft. Ook promovendus RAAL La Louvière, Francs Borains en Sint-Eloois-Winkel tellen zes punten. Opvallend: In de top acht vinden we zes Waalse ploegen.