Benfica haalt poulefase CL met vingers in de neus, Vertonghen verkommert op bank

Benfica haalt poulefase CL met vingers in de neus, Vertonghen verkommert op bank

23-08-2022 23:03
5

Benfica heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De 3-0 overwinning in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev was meer dan voldoende voor een ticket naar het miljardenbal.

Benfica begon met een goede uitgangspositie aan de beslissende wedstrijd tegen Dinamo Kiev. De ploeg van trainer Roger Schmidt won de heenwedstrijd met 0-2 van de Oekraïners. Jan Vertonghen bleef de hele wedstrijd op de bank. In de beginfase van de eerste helft was het Benfica dat aan Dinamo Kiev liet zien dat er niets te halen viel in Lissabon. De Portugezen speelden ijzersterk en kwamen dan ook in de 27e minuut op voorsprong door een rake kopbal van verdediger Nicolas Otamendi

Na de goal van de Argentijn ging het snel voor Benfica. In de veertigste minuut profiteerde Rafa Silva van geklungel achterin bij Dinamo Kiev, waardoor de Portugees de 2-0 kon maken. David Neres haalde twee minuten later definitief alle twijfel die nog over was weg door de 3-0 tegen de touwen te schieten. Hiermee beloonde Neres zijn uitstekende spel in de eerste helft.

Na rust nam Benfica meer en meer gas terug. De Portugezen kregen nog een aantal kansen, maar scoorde niet meer. Benfica haalde hiermee overtuigend de groepsfase van de Champions League. Donderdag krijgt de club uit Lissabon tijdens de loting te horen wie de tegenstanders zullen zijn in de poule.