'Barça weet Umtiti dan eindelijk te slijten, maar is nog niet van Fransman af'

'Barça weet Umtiti dan eindelijk te slijten, maar is nog niet van Fransman af'

21-08-2022 14:37

FC Barcelona weet zich eindelijk verlost van Samuel Umtiti, maar heel veel schieten de Catalanen daar niet meteen mee op. De 28-jarige verdediger vertrekt op huurbasis naar Lecce, meldt onder meer Fabrizio Romano.

Barça nam Umtiti in 2016 voor 25 miljoen euro over van Olympique Lyon. Dat leek aanvankelijk een koopje. De Fransman maakte vooral in het seizoen 2017/2018 veel indruk in Camp Nou. Een zware knieblessure en diverse andere kwetsuren gooiden echter roet in het eten. Umtiti wist zijn oude niveau niet meer te halen en hij werd voorbijgestreefd in de pikorde. Blaugrana probeerde hem al enige tijd te slijten en die pogingen zijn nu eindelijk succesvol. Lecce gaat met hem aan de haal.

De Italiaanse club is evenwel niet bij machte om het salaris op te hoesten van Umtiti, die volgens Cadena COPE zo'n twintig miljoen euro bruto per jaar verdient. De linksbenige mandekker maakt daarom op huurbasis de overstap en Barcelona blijft zijn volledige salaris betalen. Ook van een optie tot koop is geen sprake. In de overeenkomst worden wel bonussen opgenomen: hoe meer Umtiti speelt, hoe meer geld Barça krijgt.

Barcelona hoopt dat Umtiti zijn carrière nieuw leven weet in te blazen, zodat hij volgend jaar alsnog verkocht kan worden. Hij heeft namelijk nog een contract tot medio 2026. De Catalanen zijn er veel aan gelegen om van overbodige spelers af te komen om het salarishuis in te krimpen. Dat lukt met Umtiti dus nog niet.