Druk voor Belgische clubs in Europa groot: “Weten wat hen te doen staat”

Druk voor Belgische clubs in Europa groot: “Weten wat hen te doen staat”

18 augustus - 17:33
2

Vanavond staan drie cruciale duels op het programma voor het Belgisch voetbal. Antwerp FC, KAA Gent en RSC Anderlecht kunnen een eerste stap zetten naar de groepsfase van een Europese competitie.

België is een rechtstreeks Champions League ticket kwijt. Daarom moeten de gekwalificeerde Belgische ploegen dit jaar opnieuw proberen punten te sprokkelen om in de top 10 van de coëfficiënten terecht te komen. Dat begint vandaag, met Basaksehir - FC Antwerp en Young Boys - RSC Anderlecht voor de Conference League, en KAA Gent - Omonia voor de Europa League.

“Onze Europese vaandeldragers die vanavond in de heenduels de strijd aangaan, weten wat hen te doen staat. AA Gent kan tonen dat het de jongste vijf jaar na Club Brugge de best presterende Belgische club in Europa is. Het Europees zo gelouterde Anderlecht beleeft nu al vijf jaar drama’s in Europa, als het zich al kwalificeerde. Bij Antwerp groeien de bomen tot in de hemel. De groepsfase van de ECL is dan maar een tussenstap. Ja toch?”, verwoordt Ludo Vandewalle het in Het Nieuwsblad.

Vanavond: 19u45 Basaksehir - FC Antwerp, 19u Young Boys - RSC Anderlecht en 20u30 KAA Gent - Omonia.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie