Vandenbempt over tweeluik voor Anderlecht: “Pijnlijk voor een club met die status”

Vandenbempt over tweeluik voor Anderlecht: “Pijnlijk voor een club met die status”

18-08-2022 14:15
36

RSC Anderlecht staat voor een belangrijke avond. De Brusselaars spelen in Bern de heenwedstrijd van de dubbele confrontatie met Young Boys, de laatste horde voor de Conference League-groepsfase. Peter Vandenbempt scheen vooraf zijn licht op wat volgens hem een zeer belangrijk tweeluik is voor Paars-Wit.

Vandenbempt wees er bij Sporza op dat Anderlecht momenteel 161e staat in de UEFA-ranglijst. “Pijnlijk voor een club met die status en Europese geschiedenis”, zo stelde Vandenbempt. Volgens de analist zijn er voor Anderlecht twee zaken nodig om zichzelf weer écht op de kaart te zetten: een prijs en Europese prestaties. “Dat laatste kan alleen in de poules, waar de club al vier jaar niet meer geraakt is."

Volgens Vandenbempt moet Anderlecht vertrouwen hebben voor het tweeluik tegen de Young Boys. Volgens hem heeft Paars-Wit met Fabio Silva de sensatie van de competitie in de spits lopen en draait het middenveld ook goed bij de Brusselaars. “Als je wat ambitie hebt, dan moet je toch voorbij Young Boys geraken. Anders heb je gefaald."