Vandenbempt over Basaksehir: Niet het team dat Club Brugge in 2017 uitschakelde

Vandenbempt over Basaksehir: "Niet het team dat Club Brugge in 2017 uitschakelde"

18-08-2022 12:45
8

Donderdagavond neemt Antwerp het in de Conference League Play-Off op tegen het Turkse Istanbul Basaksehir. Analist Peter Vandenbempt gelooft in de sterkte van Antwerp, zo liet hij weten bij Sporza.

“Als Gheyssens mag kiezen, speelt hij natuurlijk het liefst kampioen. Maar de voorzitter en spelers zoals Alderweireld willen zich ook in Europa tonen”, zei Vandenbempt. “Dat hoort nu eenmaal bij de groeiende status van de club.”

"Het is niet meer het Basaksehir van in 2017 dat Club Brugge uitschakelde in de voorronde van de Champions League", zei Vandenbempt over de tegenstander van Antwerp. Ook de spelerskern van de Turkse club is niet meer op absoluut topniveau volgens Vandenbempt, maar er spelen wel enkele oude bekenden. “Nacer Chadli haalde dan weer de Europese selectie niet en Mesut Özil speelde voorlopig enkel bij de beloften. Stefano Okaka was ooit een stevige boy bij Anderlecht, maar die moet Alderweireld toch in zijn achterzak steken."

Ook oud-Anderlecht kapitein Lucas Biglia speelt voor Basaksehir. “Hoe is die daar in hemelsnaam op zijn 36e terechtgekomen?” vroeg Vandenbempt zich af. De analist gelooft er dus in voor The Great Old, “maar Antwerp zal wel goed moeten zijn om door te stoten. Een prestatie zoals in Eupen zal niet volstaan."