Extra opsteker: Hauge mag zich al meteen bewijzen in Europees tweeluik met Gent

17 augustus 2022 om 15:44

KAA Gent rondde deze week nog de fraaie inkomende (huur)transfer van Jens Petter Hauge af. Als gewezen toptalent van het Noorse voetbal moet de schaduwaanvaller kwaliteit toevoegen aan de voorhoede van Hein Vanhaezebrouk. Zijn adelbrieven mag hij meteen kracht bij zetten tegen Omonia Nicosia.

Nadat de onderhandelingen met Eintracht Frankfurt rond de huurovereenkomst van Hauge afgerond werden, heeft het administratieve departement van Gent zich vliegensvlug ingezet om de kersverse aanwinst zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen voor de Europa League. Dat is een dag voor de confrontatie met de Cyprioten ook gelukt.

Als gevolg daarvan kan Vanhaezebrouck donderdagavond al beschikken over Hauge, wanneer Omonia over de vloer komt in de Ghelamco Arena. Door de blessurelast bij Laurent Depoitre en vooral Tarik Tissoudali kan Gent nog wel wat aanvallende impulsen gebruiken. Als De Buffalo's zich in twee duels weten te ontdoen van Omonia, plaatsen ze zich voor de groepsfase van de Europa League, anders wordt het Conference League.