Van der Elst ziet Club Brugge mogelijk uitpakken: 'Voor kwaliteit moet je betalen'

Van der Elst ziet Club Brugge mogelijk uitpakken: 'Voor kwaliteit moet je betalen'

11-08-2022 16:04
20

Bij Club Brugge wil men nog stevig uitpakken en hoopt men op de komst van Sander Berge. De middenvelder moet echter een absoluut recordbedrag gaan kosten. Volgens Clubicoon Franky Van der Elst is hij dat risico echter waard.

"Het klopt dat Club al veel middenvelders heeft, maar je moet ook kijken naar de kwaliteit. Ik denk dat ze bij Club de noodzaak van een goeie 'zes' hebben ingezien", vertelt Van der Elst in Het Nieuwsblad. Hij geeft daarop nog aan Casper Nielsen daar wel te zien, al lijkt men bij Club Brugge hem eerder op 'de acht' te posteren.

Echt andere mogelijkheden op de positie van Berge ziet Van der Elst voorlopig niet bij Club Brugge. "Vormer is een probleem geworden en verder zie ik niemand om die rol in te vullen. Balanta vind ik persoonlijk te weinig, Mbamba is nog te groen en Odoi lijkt mij daar te onrustig voor. Dan kun je Berge dus zeker gebruiken", klinkt het.

De Noorse middenvelder moet echter een absoluut recordbedrag gaan kosten. Een eerste bod van Blauw-Zwart rond de vijftien miljoen euro werd al geweigerd. "Berge is nog maar 24, misschien maken ze zelfs nog winst op hem. En zelfs al is dat niet het geval: voor onmiddellijk rendement moet je soms geld op tafel durven te leggen", besluit Van der Elst.