'RSC Anderlecht snoept Churlinov weg voor de neus van Kompany en Burnley'

'RSC Anderlecht snoept Churlinov weg voor de neus van Kompany en Burnley'

10-08-2022 12:57
20

RSC Anderlecht staat op het punt om Sergio Gomez te zien vertrekken en dreigt ook afscheid te moeten nemen van Francis Amuzu. De club kan een nieuwe flankspeler op links dus goed gebruiken. Dat zou weleens Darko Churlinov kunnen worden.

De 22-jarige Noord-Macedoniër komt in Duitsland momenteel uit voor VfB Stuttgart, waar hij voornamelijk een bankzitter is. Hij aast dan ook op een vertrek en kijkt uit naar een nieuwe club. Volgens het Duitse Stuttgarter Nachrichten kan dat Anderlecht worden.

Churlinov werd de voorbije weken nog gelinkt aan het Burnley FC van Vincent Kompany, maar door het aanstaande vertrek van Gomez en Amuzu is nu ook Anderlecht in de dans gesprongen voor Churlinov, die bij Stuttgart nog een contract tot medio 2024 heeft.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Duitse journalist Florian Plettenberg is er zelfs al sprake van een persoonlijk en clubakkoord. De Brusselaars betalen rond de vier à vijf miljoen euro voor Churlinov, die bij Anderlecht zijn handtekening zal zetten onder een vijfjarig contract.

De flankspeler werd vorig seizoen door Stuttgart uitgeleend aan de tweedeklasser Schalke 04, waar hij goed was voor twee doelpunten en zes assists in 23 partijen.