'Discussies bij Barcelona over De Jong, Xavi en Laporta zijn het niet eens'

'Discussies bij Barcelona over De Jong, Xavi en Laporta zijn het niet eens'

9 augustus - 11:45
9

Frenkie de Jong heeft niet voor het eerst deze transferzomer de voorpagina's in Spanje gehaald. Mundo Deportivo spreekt van een 'intern debat' bij FC Barcelona over de Nederlander, met het bestuur onder leiding van preses Joan Laporta enerzijds en de technische staf onder leiding van Xavi Hernández anderzijds.

Het verhaal is bekend: De Jong moet salaris inleveren om te kunnen blijven, maar houdt zijn poot stijf. Een stap naar Manchester United ziet hij niet zitten en dus is hij nog altijd actief bij Barcelona. Laporta zou daar naar verluidt blij mee zijn. De president wil de Oranje-international graag binnenboord houden, meldt Mundo. Xavi is bereid hem te laten vertrekken, onder één voorwaarde: als Manchester City-spelmaker Bernardo Silva naar Catalonië komt.

Daar kan pas over gesproken worden, wanneer De Jong wordt verkocht. Waar het bestuur in een eerder stadium vol inzette op een transfer van de Nederlander, lijkt er een kentering plaats te vinden. Laporta wil voorkomen dat De Jong 'bij een andere club successen boekt'. Om die reden spreekt het Spaanse medium op de voorpagina van 'Debate De Jong'.

Hoewel Xavi minder vaak een beroep doet op De Jong als basisspeler, is hij duidelijk. Wanneer Silva onhaalbaar blijft, moet de controleur alsnog blijven. Xavi is er tegenstander van om De Jong in te ruilen voor 'spelers als Rúben Neves of Carlos Soler'. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie