Refaelov bovenaan de lijst van 36-plussers, hij laat Ronaldo en Modric achter zich

Refaelov bovenaan de lijst van 36-plussers, hij laat Ronaldo en Modric achter zich

09-08-2022 10:48
4

Lior Refaelov is de meest beslissende 36-plusser in Europa in het jaar 2022. Daarmee doet Refaelov het zelf beter dan vedetten als Modric en Ronaldo. Een statistiek die hij wel zal koesteren. 

De voormalige spelmaker van Club Brugge en Antwerp heeft zich de voorbije weken flink ingezet en na een droge periode in het voorjaar heeft hij dit jaar zijn ritme teruggevonden. Afgelopen donderdag deed Refaelov het opnieuw prima. Hij scoorde in Estland opnieuw een doelpunt en wist ook een assist af te leveren. Ook tegen Seraing speelde hij opnieuw een puike partij. 

De Israeli lijkt te rijpen als een goede wijn. Zozeer zelfs dat hij in 2022 de meest effectieve speler in Europa zal zijn boven de 36 jaar. Met zes doelpunten en vijf assists, dat zijn elf beslissende acties, staat Refaelov bovenaan deze ranglijst van Europa's oudere spelers. Hij st§aat op een gedeelde eerste plek met Edin Dzeko. Maar hij staat voor een aantal echte vedetten. Denk maar Luka Modric die tien beslissende acties telt. Hij doet het ook beter dan Cristiano Ronaldo die er ook tien telt. 

Vorig seizoen werd de Israeli nog "fit for retirement" verklaard. Dit seizoen lijkt Felice Mazzu veel gebruik te willen maken van zijn ervaren aanvaller. "Op 36-jarige leeftijd zoveel wedstrijden spelen als hij, is buitengewoon," zei zijn coach in Le Soir. "Lior is een geweldige man met een geweldige carrière en hij zal ons dit seizoen veel brengen."