OFFICEEL: Sánchez gaat voor twee seizoenen tekenen bij Marseille

OFFICEEL: Sánchez gaat voor twee seizoenen tekenen bij Marseille

08-08-2022 21:25 Laatste update: 10-08-2022 15:05
9

Alexis Sánchez is definitief geen speler meer van Internazionale. De Chileense routinier had nog een contract voor een jaar in Milaan, maar de clubleiding heeft dit contract laten ontbinden.

Sánchez kon in Milaan op weinig speeltijd rekenen en zijn club Internazionale wilde ook graag van hem af. Dit kwam mede door het astronomische salaris dat de aanvaller jaarlijks opstreek. Bij Internazionale kreeg Sánchez jaarlijks een bedrag van om en nabij de zeven miljoen euro. Het ontbinden van zijn contract is ook niet gratis. Volgens verschillende bronnen geeft Internazionale de Chileen nog een zak geld mee met een bedrag van tussen de vier en 4,5 miljoen euro.

Sánchez is nu vrij om een nieuwe club te zoeken en is inmiddels al in vergaande onderhandelingen in Frankrijk. Olympique Marseille zou de 33-jarige aanvaller graag aan de selectie willen toevoegen. Bij Internazionale veroverde Sánchez nooit een echte basisplek. Hij kwam in drie seizoenen uiteindelijk tot 108 duels en daarin maakte hij 20 doelpunten. 

Na zijn vertrek bij Arsenal in 2018 was Sánchez een tijdlang de bestbetaalde speler van de Premier League. Bij Manchester United kreeg de Chileens international een bedrag van om en nabij de 550.000 euro per week. 

Update: Voor wie nog twijfelde: Olympique Marseille heeft Alexis Sánchez gepresenteerd. Dat de aanvaller zou komen was al een tijdje duidelijk, maar nu is ook het persbericht eruit. Marseille maakt melding van een principeakkoord met Sánchez. Hij wordt ergens in komende uren medisch gekeurd en tekent daarna een contract voor de duur van twee seizoenen.