Ihattaren-details bekend: 'Bezoek aan 'behoorlijke crimineel', auto in de brand'

Ihattaren-details bekend: 'Bezoek aan 'behoorlijke crimineel', auto in de brand'

08-08-2022 16:06
3

Misdaadverslaggever John van den Heuvel brengt meer details omtrent de situatie van Mohamed Ihattaren naar buiten. De spelmaker van Ajax zou op bezoek zijn geweest bij een 'behoorlijke crimineel' in de gevangenis, terwijl er in het verleden al eens een auto van de voetballer in brand is gestoken.

Ihattaren wordt sinds zijn absentie bij Ajax gelinkt aan het criminele milieu. Zelf is hij niet een verdachte in de onderzoeken. Van den Heuvel meldde eerder al dat er leden van het Marengoproces De Bunker in Amsterdam in kwamen rijden met de auto van Ihattaren. Het was voor de recherche ook een raadsel waarom de auto van Ihattaren gebruikt werd. "De familie, waartoe de verdachte in het proces behoort, onderhoudt goed contact met Mo Ihattaren. Hij heeft hem ook ondersteund in een fase waarin hij terug wilde komen op zijn oude niveau", zegt Van den Heuvel in een video-item van De Telegraaf.

"Ze zijn met hem meegegaan naar Marbella en Dubai, waar ze trainingen hebben geregeld." Later ging het mis tussen de desbetreffende familie en Ihattaren. "Uiteindelijk is er een conflict ontstaan. Het lijkt erop dat die dreiging ertoe heeft geleid dat hij niet meer op het trainingsveld mocht en kon verschijnen." 

Van den Heuvel onthult dat het niet de eerste keer is dat Ihattaren zijn auto heeft uitgeleend. In het verleden is er ooit een auto van hem in de brand gestoken. "Dat is al langer geleden", benadrukt de journalist. "Hij heeft inderdaad al eerder problemen gehad op het gebied van veiligheid. Wat er nu gebeurt en er bovenkomt aan de connecties van Ihattaren... Ik benadruk dat hij zelf niet verdachte is in het onderzoek, maar men maakt zich zorgen over zijn contacten met anderen."

Bezoek penitentiaire gevangenis
"Ihattaren is ook op bezoek geweest bij behoorlijke criminelen in de gevangenis", gaat Van den Heuvel verder. "Afgelopen week, toen hij op dinsdag de training hervatte, is hij gezien in een penitentiaire gevangenis in Alphen aan den Rijn. Ik weet niet wat hij daar deed."