Clement breekt record bij eerste zege Monaco én komt zelf in top-drie aller tijden

Clement breekt record bij eerste zege Monaco én komt zelf in top-drie aller tijden

08-08-2022 13:21
5

AS Monaco heeft de nieuwe Ligue 1 afgetrapt met een 1-2-zege op het veld van RC Strasbourg, waar Matz Sels zijn netten dus niet kon schoon houden. Voor Philippe Clement betekent dat een uitstekend begin van zijn eerste volledige seizoen bij de club uit het Prinsdom. Het levert hem meteen een persoonlijke onderscheiding én een clubrecord op.

Voor Clement was het zijn twintigste wedstrijd in de Ligue 1 als hoofdcoach van Monaco, nadat hij aan de winterstop van vorig seizoen overnam. Sindsdien oogt de puntenoogst bijzonder rijkelijk, met dertien overwinningen, vier gelijke spelen en slechts drie nederlagen. Die resultaten loodsten hem en Monaco naar 43 punten uit een maximum van 60.

Clement komt zo de top-drie van beginnende trainers aller tijden binnen bij de Monegasken. Enkel Gérard Banide en Claude Puel beleefden nog gelukkigere wittebroodsmaanden, met respectievelijk 45 en 43 opgehaalde punten uit hun eerste twintig wedstrijden. 'Die cijfers spreken voor zich', schrijft de clubwebsite

Bovendien was er nog meer reden tot juichen, want Monaco verbrak ook een clubrecord. In Straatsburg ondernamen de troepen van Clement immers 24 doelpogingen. Nooit eerder lag dat aantal zo hoog in een uitwedstrijd van Monaco, althans niet sinds Opta in 2006 dat soort statistieken begon bij te houden. Overigens belandden 11 van die 24 pogingen ook binnen het doelkader. Twee daarvan bleken Sels dus te machtig.