De Laet ziet Antwerp stappen zetten: "Dat lukte vorig jaar niet"

8 augustus om 09:30

De 4-2-overwinning van Antwerp tegen OH Leuven bezorgt The Great Old de leidersplaats in de Jupiler Pro League na drie speeldagen. Antwerp-verdediger Ritchie De Laet blikte na de wedstrijd terug op het spel van zijn ploeg en zag verschillen met afgelopen seizoen.

"Eigenlijk hadden we alles onder controle, maar dat is niet aan de score te zien", liet De Laet optekenen. Antwerp kwam voor het halfuur op een 0-1-achterstand tegen OHL, maar in twee minuten tijd bogen Radja Nainggolan en Michael Frey die 0-1 om in een 2-1 voorsprong. Na rust kwam Leuven dan opnieuw op gelijke hoogte. Het was uiteindelijk Michel Ange Balikwisha die Antwerp met twee goals haar derde drie punter in drie wedstrijden bezorgde.

"We zijn erin geslaagd de wedstrijd dood te maken en dat lukte vorig jaar niet echt", zo citeerde Sporza De Laet. Donderdag treden de Antwerpenaren thuis aan tegen het Noorse Lillestrom SK voor de terugwedstrijd in de voorronde van de Conference League. Komend weekend maken De Laet en co de verplaatsing naar Eupen.