Lynen wil zich doorzetten bij Union: Meer dan een waterdrager

Lynen wil zich doorzetten bij Union: "Meer dan een waterdrager"

05-08-2022 14:44
1

Casper Nielsen heeft Union ingeruild voor Club Brugge, en dus kunnen nu andere spelers opstaan. Senne Lynen is één van hen, al ziet hij zichzelf niet als de opvolger van Nielsen.

"Ik zie me niet per se als zijn opvolger. Ik heb vorig seizoen en in 1B ook samen met hem in de ploeg gespeeld", vertelt Lynen bij Het Laatste Nieuws"Ik ben een ander type met andere kwaliteiten, maar op profniveau heb ik eerder nooit op de zes gespeeld, altijd iets hoger. Pas deze voorbereiding heb ik helemaal op die positie doorgebracht."

Lynen vindt niet dat hij een waterdrager is. "Je bedoelt iemand die in de koers achteruit de drankbussen gaat halen? (lacht) Die moeten er ook zijn, maar ik vind niet dat dat mijn rol is. Ik ben meer betrokken hoor. Ik eis dat van mezelf dat ik in de opbouw aanvallend help. Maar bij balverlies doe ik ook de vuile meters. Ik kan een beetje vanalles, als verbinding in het middenveld, verdediging en aanval."

Lynen stond vorig seizoen liefst acht maanden aan de kant met een blessure aan de kruisband, die hij opliep in een wedstrijd tegen Cercle Brugge.