'Gent zit met handen in het haar en probeert het dan maar opnieuw bij Bezus'

'Gent zit met handen in het haar en probeert het dan maar opnieuw bij Bezus'

05-08-2022 10:48
23

KAA Gent leek klaar om een hartig woordje mee te spreken in de titeldebatten, maar na enkele noodlottige gebeurtenissen is er plots paniek in de tent. Een heleboel geblesseerden dwingen Ivan De Witte en Michel Louwagie om opnieuw de transfermarkt op te gaan. Als eerste stop heeft het duo zich gemeld bij oude bekende Roman Bezus.

Vadis Odjidja is eigenlijk al een heel jaar op de sukkel, Sven Kums wordt er ook niet jonger op, Julien De Sart moest uiteindelijk toch onder het mes en als klap op de vuurpijl scheurde uitblinker Tarik Tissoudali ook nog eens zijn kruisband. Daardoor heeft de selectie van Hein Vanhaezebrouck plots enorm ingeboet aan creativiteit en spelverdelers. Geen wonder dat het dossier van Bezus al snel terug bovenaan de stapel beland is.

Volgens Het Nieuwsblad heeft Gent een nieuw voorstel gedaan aan de Oekraïener. Die liep eind juni nog uit zijn contract in de Ghelamco Arena. Eerste gesprekken over een verlenging draaiden toen op niets uit, aangezien Bezus niet helemaal tevreden was over het aantal speelminuten dat hij bij De Buffalo's kon verzamelen. Gezien de recente blessuregolf zou dat euvel alvast van de baan moeten zijn.

Naar eigen zeggen heeft Bezus nog andere aanbiedingen uit het buitenland, waar hij eveneens ernstig over nadenkt. Toch heeft hij het Gentse bestuur beloofd om ernstig na te denken over het nieuwe aanbod. Waarschijnlijk zal hij spoedig zijn antwoord mededelen.