Opmerkelijke rol voor Witsel in oefenduel, maar wel goed voor waanzinnige stat

Opmerkelijke rol voor Witsel in oefenduel, maar wel goed voor waanzinnige stat

05-08-2022 10:01
13

Op zijn 33e staat Axel Witsel misschien wel voor de grootste uitdaging uit zijn sportieve loopbaan. In de machine van Diego Simeone bij Atlético Madrid hoopt de Luikenaar zijn plekje te vinden. In een oefenwedstrijd tegen Cadiz vond hij dat ook, weliswaar als ... centrale verdediger. In die hoedanigheid leverde Witsel evenwel een topprestatie af!

Witsel is in de eerste plaats natuurlijk opgeleid als controlerende middenvelder, al speelde hij bij vorige club Borussia Dortmund ook af en toe centraal achterin. Dat was toen echter het geval wanneer er in die linie te veel afwezigen waren. Bij Simeone lijkt dat anders in elkaar te zitten: de Argentijn stelde Witsel bewust als centrale pion in een driemansverdediging op. Met onder meer Geoffrey Kondogbia, Koke en Saúl is de concurrentie op de middenstrook dan ook moordend. Tegen Cadiz (4-1-winst) vormde dat laatste duo het hart van het middenveld.

Het zou dus zomaar kunnen dat Witsel zich bij Atlético moet toeleggen op de positie van centrale verdediger. Ongetwijfeld zal ook Roberto Martinez dat proces met argusogen volgen, aangezien de achterlijn van de Rode Duivel al enige tijd zorgen baart. In zijn nieuwe rol leverde Witsel overigens een vlekkeloze prestatie af. Straffer nog, er zat zelfs een record in! In 73 minuten tijd leverde onze landgenoot namelijk ... geen enkele verkeerde pass af. 49 keer trachtte hij een ploeggenoot te bereiken, 49 keer lukte dat ook. Het gebeurde slechts twee maal eerder in de geschiedenis van Atlético Madrid dat een verdediger van de club daarin slaagde. Hoewel het uiteraard slechts om een oefenpot ging, heeft Witsel zo toch al zijn stempel gedrukt in deze voorbereiding.

No Poll