Antwerp heeft Alderweireld niet nodig en boekt goed resultaat tegen Lillestrom

04-08-2022 20:56
23

Royal Antwerp FC kan met een goed gevoel terug richting België reizen. Op bezoek bij Lilleström wist het tot twee keer toe op voorsprong te komen en uiteindelijk met 1-3 te winnen.

Royal Antwerp FC begon meteen sterk aan de partij en zag dat al vroeg beloond worden. Een corner van Koji Miyoshi kwam tot bij Almeida, die aan de eerste paal in doel wist te verlengen. 0-1 en een sterk begin van The Great Old, dat aanvankelijk ook de match volledig onder controle had.

Halfweg de eerste helft kwam Lilleström wel piepen, maar wist het Jean Butez amper aan het werk te zetten. Het bleek ook een wedstrijd zonder veel doelgevaar te gaan worden, al kregen we toch wat doelpuntjes te zien. In het absolute slot van de eerste helft wist de thuisploeg toch te scoren en maakte Magnus Knudsen er 1-1 van.

De tegentreffer was een domper voor Antwerp, maar The Great Old kwam met één doel uit de kleedkamer: scoren. En daar slaagde het ook in. Al vijf minuten na de pauze was het raak voor de ploeg van Mark van Bommel. Miyoshi bediende met zijn tweede assist van de avond Radja Nainggolan: 1-2.

Lilleström zocht naar een antwoord en wist ook enkele kansjes bij elkaar te spelen. De sterke Butez kloppen zat er echter niet in. Een kwartier voor tijd gleed Friðjónsson de 2-2 toch bijna in doel. De bal belandde niet in doel, tot de grote opluchting van Antwerp.

De Noorse thuisploeg wist uiteindelijk niet meer voor een doelpunt te zorgen. Dat deed Antwerp wel. Met zijn tweede van de avond besliste de middenvelder de partij in het voordeel van Antwerp, dat met een uitstekende uitgangspositie (1-3) terug naar België kan reizen.