OFFICIEEL: Eiting gaat jaar na Genk-transfer aan de slag bij Nederlandse stijger

OFFICIEEL: Eiting gaat jaar na Genk-transfer aan de slag bij Nederlandse stijger

04-08-2022 09:48
2

Vorige zomer streek hij nog met de nodige verwachtingen neer bij KRC Genk, maar inmiddels is Carel Eiting er alweer vergeten. De middenvelder heeft nu besloten om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen in zijn thuisland, waar hij aan de slag gaat bij FC Volendam. De middenvelder tekent er een contract voor twee jaar met een optie op nog een jaar.

Dat Eiting in de belangstelling stond van Volendam was al een tijdje duidelijk. De club bood de speler een tweejarig contract aan en een akkoord leek vorige maand al in de maak, maar dat bleek toen voorbarig. Ook andere clubs hadden het vizier op Eiting gericht, maar hij heeft alsnog besloten om te tekenen bij Volendam. "Ik ben blij dat de knoop is doorgehakt", citeert het Noordhollands Dagblad Eiting. 

De 24-jarige Eiting voetbalde in het najaar van 2021 nog voor Genk, maar dat verhaal werd geen groot succes. Nadien probeerde hij het in Engeland. Bij Huddersfield Town, actief in de Championship, kwam de Nederlander echter nog minder aan bod. Amper 221 speelminuten maakte hij er, waardoor een langer verblijf geen optie bleek. Na zijn vertrek bij Huddersfield Town was hij transfervrij en dus hoeft Volendam geen transfersom voor hem te betalen. Eiting komt uit de jeugdopleiding van Ajax.