Antwerp zal Lillestrom zeker niet onderschatten: "Ik vind ze niet slecht"

3 augustus om 10:11
Laatste update: 3 augustus om 10:38

Het Kosovaarse FK Drita is al voor de bijl gegaan, donderdag wacht opdracht twee van hopelijk drie voor Royal Antwerp FC in de voorrondes van de Conference League. Het Noorse Lillestrom lijkt alvast van een hoger niveau, zag ook Mark van Bommel al in.

Op zijn persconferentie in aanloop naar het Europese duel liet de Antwerp-trainer zijn licht schijnen over de komende tegenstander. "Ik vind ze niet slecht. ‘t Is een moeilijk te bespelen tegenstander. Ze spelen in een systeem dat we nog vaak gaan tegenkomen, met vijf achterin. Maar ook hier heb ik al een paar variaties gezien." Een goede voorbereiding zal noodzakelijk zijn, klinkt het bij Van Bommel.

Een vergelijking met Drita valt niet echt te trekken, meent de Nederlander. "Moeilijk te zeggen, dat is een andere cultuur. Je kan eigenlijk alleen vergelijken op basis van de coëfficiëntenlijst van de UEFA, en daar kun je geen pijl op trekken", luidt zijn oordeel. Toch mag er geen twijfel over bestaan: gezien de financiële verhoudingen tussen beide clubs kan Antwerp zich geen misstap veroorloven. "Wij moeten altijd voor de overwinning gaan", besluit van Bommel.