'Niet Manchester City, wel Chelsea haalt Brighton-sterkhouder Cucurella'

'Niet Manchester City, wel Chelsea haalt Brighton-sterkhouder Cucurella'

02-08-2022 20:31
4

Marc Cucurella is dichtbij een overstap naar Chelsea. De linksback van Brighton & Hove Albion stond de afgelopen weken ook in de interesse van Manchester City, maar die club wilde niet aan de hoge transfersom van Brighton voldoen. 

Volgens The Telegraph heeft Brighton inmiddels een bod van ongeveer 59 miljoen euro geaccepteerd. Daarmee heeft het slagvaardige Chelsea, dat eerder al Kalidou Koulibaly en Raheem Sterling aantrok, beduidend meer over voor Cucurella dan City. 

Guardiola, manager van The Citizens, gaf de afgelopen weken meerdere keren aan gecharmeerd te zijn van de 24-jarige Cucurella. De vraagprijs van om en nabij de zestig miljoen euro was voor City echter net iets te gortig. Cucurella zelf raakte volgens diverse Engelse media gefrustreerd van de aanhoudende transfersoap, waarna hij een transferzoek indiende. 

Volgens Fabrizio Romano zijn Chelsea en de vleugelverdediger inmiddels ook al persoonlijk rond. Naar alle waarschijnlijk gaan de twee Premier League-clubs dinsdag met elkaar in gesprek om de transfer af te ronden. 

Mocht de overstap naar Stamford Bridge plaatsvinden, dan moet Cucurella bij Chelsea een concurrentiestrijd aangaan met onder meer Ben Chilwell, Emerson Palmieri en Marcos Alonso. Al wordt laatsgenoemde wel nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek.