Slap Club Brugge verslikt zich in Eupen, gretige Panda's maken verschil voor rust

31-07-2022 17:55 Laatste update: 17:56
207

Club Brugge is tegen haar eerste nederlaag van de nieuwe Jupiler Pro League aangelopen. Aan de Kehrweg maakte de landskampioen een lusteloze en slordige indruk. Daar profiteerde een gretig en puik voetballend KAS Eupen met plezier van: 2-1.

Carl Hoefkens voerde enkele wissels door in vergelijking met de 3-2-zege tegen KRC Genk, toen Club op defensief vlak behoorlijk kwetsbaar leek. Eder Balanta en Jack Hendry moesten het fort komen versterken. Die opzet zette zich echter niet door in de praktijk, want Blauw-Zwart liep al meteen averij op. Nog voor de openingsminuut verstreken was, mocht Gary Magnée zomaar weglopen uit de dekking om een voorzet binnen te duwen voor 1-0.

Club was gewaarschuwd, maar had het geluk om enkele minuten later alweer op gelijke hoogte te komen. Bij een hoekschop torende Hendry boven doelman Abdul Nurudeen uit, waarna Ferran Jutglá vrije baan kreeg om binnen te koppen. De Spanjaard opende zo zijn Brugse rekening. Een kettingreactie bracht dat echter niet tot stand, wel integendeel. Eupen bleef dartel aanvallen en stelde Club voor enorme problemen. De vele infiltraties waren de Brugse defensie te machtig.

Enkel Simon Mignolet hield het hoofd boven water op pogingen van Jérome Deom en Stef Peeters. Tussendoor moest de Limburger zich evenwel toch een tweede keer gewonnen geven. Een scherpe punter van Smail Prevljak wist hij niet te beantwoorden met een puike redding. Eigenlijk had Eupen daar nog een derde treffer aan moeten toevoegen, maar al bij al kon het tevreden gaan rusten bij een 2-1-voorsprong.

Ongeïnspireerd Club
Wie gedacht had dat de Bruggelingen na straffe koffie hun ware gelaat zouden tonen, kwam bedrogen uit. Eupen bleef de toon aangeven, waardoor Club nauwelijks kansen bij elkaar gevoetbald kreeg. De 3-1 hing zelfs nadrukkelijker in de lucht dan een gelijkmaker. Tot ongeloof van het thuispubliek miste uitgerekend scherpschutter Prevljak tot twee keer toe echter een dot van een kans. Club stelde daar enkel wat schermutselingen en geschreeuw om handspel tegenover.

Met nog een dikke twintig minuten te gaan volgde er dan toch een boost voor de bezoekers uit Brugge. Magnée stopte de ingevallen Noah Mbamba op een tegenaanval en kreeg zijn tweede gele prent. Zelfs deze onverwachte meevaller leek Club niet te kunnen inspireren. Ook acht minuten blessuretijd brachten geen zoden aan de dijk, op een flauw slotoffensiefje na. Eupen boekt zo haar eerste zege ooit tegen Blauw-Zwart, goed voor haar eerste punten van het seizoen. Dat zijn er nu evenveel als de titelverdediger.