Deila toont zich ruiterlijk in de nederlaag: De zege van Genk was verdiend

Deila toont zich ruiterlijk in de nederlaag: "De zege van Genk was verdiend"

31-07-2022 16:28
7

Standard Luik duikt de maand augustus in zonder overwinning op de teller. Na een bemoedigend 2-2-gelijkspel tegen KAA Gent op de openingsspeeldag volgde zondagmiddag een 3-1-nederlaag op het veld van KRC Genk. Volgens Ronny Deila viel daar niet zoveel op aan te merken.

De Noorse trainer zag zijn elftal tekort komen om aanspraak te maken op meer. "We hebben onze kansen en mogelijkheden gehad, maar over het algemeen is deze zege verdiend voor Genk", tekende La Dernière Heure op uit zijn mond. Na nog geen half uur stond de eindstand al op het bord. "In het begin van de wedstrijd ging het te vlot voor hen. Ze kregen te veel ruimte van ons."

Ook op aanvallend vlak zag Deila enkele pijnpunten. "Onze omschakelingen waren onvoldoende en we moesten onze creativiteit verbeteren. Hun speltempo lag hoger." Al bij al is er dus nog flink wat werk aan de winkel bij Standard. "We moeten leren uit onze fouten", legt Deila zijn manschappen een opdracht op. "Blijven bijleren en zich in vraag stellen.  

Tot slot werd geopperd of de Noor geen andere tactiek zou moeten overwegen, eentje met vijf verdedigers bijvoorbeeld. Met vijf tegentreffers in slechts twee wedstrijden valt daar misschien iets voor te zeggen. "Er zijn een heleboel dingen die we kunnen aanpassen", hield Deila zich op de oppervlakte.