Geraerts: 80 procent van zij die het Belgische voetbal domineerden, is er nog

Geraerts: "80 procent van zij die het Belgische voetbal domineerden, is er nog"

30-07-2022 09:46
2

Haar sprookjesseizoen evenaren, dat wordt een schier onmogelijke opdracht voor Union Saint-Gilloise, maar de club blijft wel gezond ambitieus. Vrijdagavond wipte het naar een voorlopige leidersplaats in de Jupiler Pro League door Sporting Charleroi met 1-0 te vloeren. Het betekende meteen de eerste zege voor Karel Geraerts als hoofdcoach.

Na afloop was de opvolger van Felice Mazzu bijzonder tevreden met de prestatie van zijn manschappen. "Die heeft me erg bevallen", liet Geraerts optekenen bij Eleven Sports. "We hebben nochtans problemen gekend: twee geblesseerde verdedigers, twee geblesseerde middenvelders ... Daardoor kwamen er echter mogelijkheden voor andere spelers. De vervangers hebben het goed gedaan."

Hoewel met Casper Nielsen, Kaoru Mitoma en Deniz Undav enkele absolute sterkhouders andere oorden hebben opgezocht, wil Geraerts dus niet klagen over de kwaliteit in zijn spelersgroep, wel integendeel. "Ik heb altijd vertrouwen gehad in mijn kern. Ik had hen gevraagd om te tonen dat ze een goeie ploeg zijn. 70 tot 80 procent van die zij die het Belgische voetbal vorig seizoen gedomineerd hebben, zijn nog steeds aanwezig"; pompt de trainer zijn troepen wat vertrouwen in.

Europese clash
Dinsdag moet Union alweer aan de bak in een wedstrijd die al enige tijd tot de verbeelding spreekt. De traditieclub maakt haar wederoptreden op het Europese toneel met een Champions-League-voorronde-partij tegen Glasgow Rangers. "Dat is een grote match, een grote affiche, het is al schitterend om daar te staan", geeft Geraerts aan. 

Dat betekent evenwel niet dat Union geen ambitie heeft om door te stoten. "Je moet erin geloven. We moeten het maximum geven en dan zien we wel waar het schip strandt. Ik wil spelers met persoonlijkheid op het terrein zien", besluit Geraerts.