Lopez over de Pro League: “Maar van Zulte Waregem had ik nog nooit gehoord

Lopez over de Pro League: “Maar van Zulte Waregem had ik nog nooit gehoord"

28-07-2022 12:20

SV haalde deze zomer versterking voor de achterlinie. Ze vonden die versterking in de vorm van de Spaanse verdediger Borja Lopez. De Spanjaard speelde ondertussen al zijn eerste wedstrijd in de Belgische competitie in het duel tegen Seraing. 

Borja Lopez begon bij Essevee met een zege, een goal én een clean sheet, hij heeft zijn start dan ook allesbehalve gemist. Lopez ging in gesprek met Het Laatste Nieuws. De verdediger heeft er al een mooie carrière opzitten met passages bij onder andere FC Barcelona B en AS Monaco. Hij hoopt nu het mooi weer te maken bij Essevee. 

Hij gelooft dat Zulte Waregem een ideale stap voor hem kan zijn. “Ik denk wel een goeie keuze te hebben gemaakt”, klinkt het bij de Spanjaard. Hij heeft het er nu al naar zijn zin. “Dit is een fijne club, waar iedereen zijn uiterste best doet om het mij als nieuwkomer naar de zin te maken”, vertelt Lopez aan de krant.  

Lopez speelde vorig seizoen nog voor Gijon in de tweede divisie van het Spaanse voetbal. Hij geeft eerlijk toe dat hij niet meteen de grootste kenner van de Jupiler Pro League is. “Wie ik ken van de voetballers die in deze competitie rondlopen? Eigenlijk niemand.” Hij kende wel een aantal ploegen uit de Pro League maar zijn nieuwe club was tot voor kort nog een totaal onbekende. “Van Zulte Waregem had ik nog nooit gehoord, sorry.”