Wat een domper: seizoen van Teunckens (24) lijkt nu al afgelopen

Wat een domper: seizoen van Teunckens (24) lijkt nu al afgelopen

28-07-2022 09:16 Laatste update: 09:19
1

Het seizoen van Jens Teunckens lijkt voorbij voor het begonnen is. De doelman van Lierse liep een zware blessure op tijdens een trainingsmatch. Hij scheurde zijn voorste kruisband en ook zijn meniscus is geraakt. 

Teunckens heeft het nieuws zelf bevestigd in Gazet Van Antwerpen. "Uiteraard is dit een enorme dreun. Zowel voor de club als voor mezelf. We staan voor een ­belangrijk seizoen. Lierse wil een stapje hogerop zetten in de Challenger Pro League en ik wilde ­eindelijk eens een heel seizoen lang aan spelen toekomen. En net dan gebeurt dit. In de allerlaatste minuut van de training dan nog wel... Dat is balen, ja."

Teunckens moet al gaan mikken op het komende seizoen. "Zes tot acht maanden is de termijn, maar ik wil niks forceren. Voor mij is het belangrijkste dat ik volledig ­kan ­herstellen. Ik moet vooral sterker terugkeren. Dat is de uitdaging."

Teunckens speelt nog maar sinds januari 2022 bij Lierse. Daarvoor speelde hij onder meer bij Club Brugge en Antwerp, maar ook bij AEK Larnaca en RKC Waalwijk.