12 miljoen euro voor Vanheusden: Hij had niet beter kunnen kiezen

12 miljoen euro voor Vanheusden: "Hij had niet beter kunnen kiezen"

26-07-2022 09:15 Laatste update: 09:21
3

AZ Alkmaar telt 12 miljoen euro naar voor de optie tot koop van Zinho Vanheusden, zo meldt Het Belang van Limburg. De clausule kan wel nog steeds afgekocht worden door Internazionale.

Vanheusden is sinds maandag speler van AZ. De 22-jarige Belg wordt door AZ gehuurd tot het einde van het seizoen en mogelijk zit er een langere samenwerking in. "AZ is de ideale club voor Vanheusden", reageert Lommel SK-speler Stijn Wuytens, die tussen 2015 en 2020 bijna 150 wedstrijden speelde voor de club, tegenover HBvL.

"Vanheusden had niet veel beter kunnen kiezen dan AZ. Ik geloof in deze match. Het is een jongen die graag voetbalt, die indribbelt, die risico neemt in de opbouw en een goede passing heeft. In Nederland zal dat nog meer naar boven komen. Als hij fit is, zal hij een absolute meerwaarde zijn. Wie weet kan hij daarna nog een nieuwe stap maken", aldus Wuytens.

Vanheusden maakte in 2015 de overstap naar Internazionale, maar blessures remden zijn ontwikkeling. Hij werd uitgeleend aan zijn oude club Standard Luik en Genoa en tekent nu bij Alkmaar. Wuytens: "Het is een goede keuze van AZ om hem in huis te halen en omgekeerd."