De Roeck na winst tegen Cercle Brugge: We hadden het sneller moeten afmaken

De Roeck na winst tegen Cercle Brugge: "We hadden het sneller moeten afmaken"

25-07-2022 09:00
1

Met KVC Westerlo - Cercle Brugge werd speeldag 1 van het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen afgesloten. Het werd 2-0 in het voordeel van Westerlo, waar men tevreden terugblikte op de eerste match terug op het hoogste niveau. 

Flankaanvaller Tuur Dierckx, die 81 minuten speelde, zag dat Westerlo de wedstrijd in handen had en al zeker nadat Boris Popovic van Cercle op het halfuur rood kreeg. Toch konden de Kemphanen pas 5 minuten voor de rust de ban breken via Erdon Daci. "Als het lang 1-0 blijft, dan zit de schrik er na een tijdje wel in. Je wilt het deksel natuurlijk niet op de neus krijgen." Dat deksel op de neus kwam er niet, het was namelijk ex-Cercle-speler Igor Vetokele die diep in de blessure tijd voor de 2-0 zorgde.

Ook Westerlo-trainer Jonas De Roeck blikte tevreden terug op de openingswedstrijd van zijn ploeg. Volgens De Roeck nam Westerlo de wedstrijd van in het begin in handen. "We proberen de lijn door te trekken van vorig jaar en dat lukte vanavond goed", zo citeerde Sporza De Roeck. "We hadden het in het in de tweede helft misschien nog sneller moeten afmaken, maar dat komt wel met nog wat meer ervaring", aldus de trainer van Westerlo.

Op speeldag 2 trekken Dierckx en De Roeck met Westerlo naar Leuven waar het net als OH Leuven zal strijden voor een zes op zes als seizoensstart. Cercle Brugge ontvangt op de tweede speeldag RSC Anderlecht en gaat tegen Paars-Wit op zoek naar de eerste punten van het seizoen.