Hendrikx heeft weinig vertrouwen in Anderlecht: 'Halen de Play-Offs niet'

Hendrikx heeft weinig vertrouwen in Anderlecht: 'Halen de Play-Offs niet'

23-07-2022 21:57
58

Een nieuw seizoen en dus nieuwe kansen om een prijs te pakken. Heel wat topclubs strijden dan ook voor een plekje in de Champions' Play-Offs. En volgens Marc Hendrikx zal RSC Anderlecht dit seizoen naast een plekje bij de eerste vier eindigen.

Voor de analist bestaat er geen twijfel over dat Club Brugge en KAA Gent bij de eerste vier eindigen, terwijl Royal Antwerp FC mede dankzij de aankopen ook een plekje in de Champions' Play-Offs mag ambiëren. Voor die laatste plek in de top vier wordt het volgens Hendrikx nog spannend.

"Een tweestrijd tussen KRC Genk en Anderlecht", vertelt hij in Het Belang van Limburg. "De Limburgers krijgen van mij de voorkeur", aldus de analist. Hij gelooft in coach Wouter Vrancken, die dankzij de structuur van de club stappen vooruit zal zetten met Genk. "Bij Anderlecht zie ik dat niet gebeuren", laat hij nog weten.

Onder Vincent Kompany werden er geen prijzen gepakt en met Felice Mazzu gaat dat ook niet gebeuren, oordeelt Hendrikx. "Waarom zou dat nu plots wel het geval zijn? Eén verschil: door zijn imago kon Vince de achterban sussen en kalm houden. Ik weet niet of dat nu nog gaat lukken met Felice", besluit hij.