AZ-directeur bespreekt Vanheusden (ex-Standard), akkoord met Inter

AZ-directeur bespreekt Vanheusden (ex-Standard), akkoord met Inter

21-07-2022 21:12
1

AZ begint tegen het Bosnische Tuzla City al aan het seizoen, terwijl de transfermarkt nog anderhalve maand open is. Technisch directeur Max Huiberts gaat in gesprek met RTL7 in op lopende én afgeronde dossiers. Zinho Vanheusden (ex-Standard) is op weg.

Na Jens Odgaard, Mees de Wit en Mayckel Lahdo moet Internazionale-verdediger Zinho Vanheusden de volgende nieuwkomer worden. "Zinho, daar kan ik duidelijk over zijn. Daar hebben wij een tijd geleden mee gesproken, daarin heeft hij duidelijk aangegeven dat hij graag de stap zou maken naar AZ. Ik kan inmiddels zeggen dat hij ook bij ons is: hij traint nog niet met de groep mee, maar we zijn wel in de eindfase om dat af te ronden. We hebben een akkoord met Inter, Zinho moet zijn laatste zaakjes met zijn persoonlijke voorwaarden nog afkaderen met de club, maar dat gaat waarschijnlijk wel door."

Daar tegenover stond het vertrek van Owen Wijndal, die voor tien miljoen euro naar rivaal Ajax is vertrokken. Huiberts had het liever niet gedaan, geeft hij toe. "Maar uiteindelijk heeft een speler daar ook wat over te zeggen", vertelt hij. "Die interesse was er een tijdje, Owen gaf zelf ook aan dat hij de stap wilde maken. Wie zijn wij dan om te zeggen: joh, dat is absoluut niet mogelijk? Dat hebben we uiteindelijk toegestaan."