The Athletic: Nederlandse club troeft onder meer Club Brugge af en haalt Tzolis

The Athletic: Nederlandse club troeft onder meer Club Brugge af en haalt Tzolis

20-07-2022 21:25
22

FC Twente stunt op de transfermarkt en kan volgend seizoen beschikken over de Griek Christos Tzolis, meldt The Athletic. Norwich City betaalde in 2021 nog elf miljoen euro voor de aanvaller, die nu op huurbasis naar Enschede verkast. Tzolis werd afgelopen dagen/weken nadrukkelijk in verband gebracht met Club Brugge.

Tzolis brak door bij PAOK Saloniki, maakte een toptransfer naar Carrow Road, maar veroverde geen basisplek en kon de degradatie naar het Championship niet voorkomen. Volgens The Athletic vliegt hij donderdag naar Nederland voor zijn medische keuring en de afhandeling van de laatste formaliteiten. FC Twente neemt een groot deel van zijn salaris voor zijn rekening. Het doorgaans betrouwbare medium maakt geen melding van een optie tot koop in de aanstaande huurtransfer.

Feyenoord, Stuttgart, Club Brugge én Cercle Brugge hadden ook interesse in Tzolis, maar FC Twente heeft de strijd om de dertienvoudig Grieks international gewonnen. Eerder werd er verwacht dat Blauw-Zwart met de Griek zou gaan lopen, maar dat verhaal krijgt aldus een wending.