'Union lijkt naast jonge Belg te grijpen die in gesprek is met Italiaanse club'

'Union lijkt naast jonge Belg te grijpen die in gesprek is met Italiaanse club'

19-07-2022 15:45
2

Volgens FootMercato zou de 20-jarige Belg Heritier Deyonge de beloften van Olympique Lyon inwisselen voor de eerste ploeg van Serie B-club Frosinone Calcio. Union Saint-Gilloise werd gelinkt aan Deyonge, maar de Brusselaars lijken naast hun doelwit te grijpen.

Deyonge zou Lyon verlaten hebben en zou in gesprek zijn met Frosinone. De Italiaanse club komt uit op het tweede niveau in Italië waar het afgelopen seizoen negende eindigde. Volgens FootMercato zit vicekampioen Union achter Deyonge, maar die zou niet toehappen. Deyonge is nog niet bezig met testen af te leggen in Italië, maar het gaat momenteel om gesprekken tussen de speler en de club. 

Deyonge is een 20-jarige rechtsachter die al uitkwam voor de nationale jeugdelftallen van België. In 2012 maakte hij de overstap van de jeugdopleiding van KVC Westerlo naar die van PSV. In 2019 trok hij dan naar Lyon waar hij voor de beloften speelde en uitgeleend werd aan Jong FC Utrecht. Deyonge zou Lyon dus verlaten en mogelijks aan de slag gaan bij Frosinone.