Tumor ontdekt bij Haller: spits van Borussia Dortmund verlaat trainingskamp

Tumor ontdekt bij Haller: spits van Borussia Dortmund verlaat trainingskamp

18-07-2022 23:26
3

Bij Sébastien Haller is een tumor ontdekt, zo meldt zijn werkgever Borussia Dortmund maandagavond via de officiële kanalen. Haller is in het ziekenhuis onderzocht.

Dortmund meldde eerder op maandag al dat Haller niet mee kon spelen omdat hij zich niet lekker voelde. Na onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat hij teelbalkanker heeft. Haller heeft daarom het trainingskamp verlaten. De komende dagen vinden verdere onderzoeken plaats, meldt Dortmund.

"Het nieuws van vandaag komt als een schok voor Sebastien Haller en voor ons allemaal. De hele BVB-familie wenst Sébastien zo snel mogelijk een volledig herstel, we hopen hem zo snel mogelijk weer te kunnen zien. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij de best mogelijke behandeling krijgt", zegt Sebastian Kehl, sportief directeur van Dortmund.

In het statement roept Dortmund op om de privacy van Haller en zijn familie te respecteren. 'Zodra we meer informatie hebben, brengen we dat in overleg met de speler naar buiten.' Haller kwam deze zomer voor 31 miljoen euro over van Ajax.